De Houtstek

……… Binnen een bestaande structuur van bomen en hagen is een verrassende tuin (ruim 5000 m2) ontstaan, in harmonie met het omringende landschap en de karakteristieke Groningse arbeiderswoning. Rond beukenhagen zijn golvende borders aangelegd met een grote variatie aan vaste planten, rozen en heesters. Verder is er een bostuin met schaduwplanten, een cottagetuin, een ‘wilde’ tuin met een kleine natuurlijke vijver en een rozentuin met historische rozen. Deze bloeien slechts enkele weken, maar met een onvergetelijke geur! Een ecologische eettuin, volgens principes van de permacultuur, is in ontwikkeling. Verspreid over de tuin zijn zitjes om van de tuin en het omringende landschap te genieten.
Ook is er poëzie met het thema tuin en natuur.

Een ‘pipowagen’ is ingericht als expositieruimte, met divers werk van Thea, zoals olieverf, aquarel, keramiek en handgemaakte sjaals (kantbreiwerk).


De tuin is op afspraak geopend in de maanden mei, juni, augustus en september. De entree bedraagt 2,50 euro.

Het weekeind van 28 en 29 mei zijn we geopend, in het kader van de Open tuindagen van Semper Florens afd. Winschoten, van 10.00 tot 17.00 uur.

In de maand juni zijn wij alle weekeinden van 10.00 tot 17.00 uur geopend zonder afspraak (entree vrije gift).
Tijdens het evenement 'Westerwolde rijgt; tien dagen tuin en kunst' van 17 t/m 26 juni zijn wij alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur (entree vrije gift).In de maand juli is de tuin gesloten.

Groepen altijd op afspraak.

Koffie en thee zijn op verzoek verkrijgbaar.

Bekijk website

Adres

De Houtstek
Bouwteweg 2
9697XN Blijham


Telefoon:
0597 434789