Kastanija

COVID 19 measures

  • All the rules and regulations issued by the (local) government must be followed.

Additionalinformation from the campsite/park <30-06-2020>: None


Op een paar passen van zee, op het mooie schiereiland Istrië, iets ten noorden van Novigrad vind je Vakantiepark Kastanija. Voor vakantiegangers die niet zo van massale vakantieparken houden, is Vakantiepark Kastanija de ideale vakantiebestemming. Prettig veel ruimte rondom de moderne stacaravans en autovrije zones, dus veilig voor je kleintjes. Verspreid over het park vind je zes kleine zwembaden, lekker overzichtelijk! En de ligging precies tussen Porec en Umag, nodigt je uit voor een bezoek aan deze historische plaatsen. In Kroatië valt veel te ontdekken!

De voorzieningen op Vakantiepark Kastanija

Met het kiezelstand naast de deur (of beter gezegd hek), zijn je kinderen natuurlijk helemaal in hun sas. Maar ook de zwembaden voelen, door hun bescheiden formaat, minder 'imponerend' als de grote zwembaden op sommige grote vakantieparken. Klein betekent niet dat er niets te beleven valt op Kastanija want in de miniclub maak je snel vakantievriendjes. Zin om je uit te leven in een speeltuintje? Dat kan op de aangrenzende camping, waar het restaurant je graag verwent met smakelijke Kroatische gerechten. Kroatië heeft een rijke culinaire traditie met Italiaanse, Griekse en Turkse invloeden. Een goede mix!

Umag, Porec, Rovinj en Pula

Denk bij Istrië aan rode aarde, wijn- en olijfgaarden en oude havenplaatsen. Vanuit Vakantiepark Kastanija kun je letterlijk alle kanten op. In het noorden ligt Umag een havenstadje waar de restaurantjes en winkeltjes op de kade om de haven heen liggen. In de oude stad vind je nog een aantal oude Venetiaanse huizen en delen van de stadsmuren. Richting zuiden kom je eerst Porec tegen. Romeinse overblijfselen, een Byzantijnse basiliek, je merkt wel dat Istrië een roerig verleden met verschillende overheersers heeft gehad. Rovinj, ook in het zuiden, is een charmant oud stadje op een schiereiland. Loop door de kleine straatjes naar boven voor het fantastische uitzicht en weer naar beneden, naar de haven, voor een van de eettentjes. Het meest zuidelijk ligt Pula waar je een van de best bewaarde amfitheaters ter wereld vindt. Vervelen zit er niet in deze vakantie op Vakantiepark Kastanija!