15a - Galerie & Beeldentuin

Sinds juni 2006 exposeert Galerie & Beeldentuin “15a” sculpturen en beelden van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars. Het zwaartepunt van de exposities wordt gevormd door abstracte hedendaagse non figuratieve kunst (minimalisme, constructivisme en concrete kunst) waarbij geometrische en organische vormen de boventoon vormen.
“15a” beschouwt kunst als een vorm van expressie van emotie door de kunstenaar en wil de bezoeker van de beeldentuin daarin laten delen. Daarmee is “15a” een ontmoetingsplaats voor kunstenaars en kunstliefhebbers waarin de kunstwerken een verbindend element vormen.

Een belangrijk uitgangspunt van “15a” is het exposeren van sculpturen en beelden van kunstenaars die veelal internationale bekendheid genieten en opgenomen zijn in collecties van particulieren en musea.

De beeldentuin is aangelegd naar een exclusief ontwerp van de internationaal bekende tuinarchitect Arend Jan van der Horst. De tuin met een totale oppervlakte van 1,2 ha wordt gekenmerkt door een strakke belijning, lange zicht-assen en een grote variëteit aan bijzondere planten. Een unieke plek om tot rust te komen en te genieten van natuur en abstracte kunst.

Openingstijden: laatste zondag in april t/m de zondag medio oktober, donderdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00. Entree € 4,- p.p.

Bekijk website

Adres

15a - Galerie & Beeldentuin
Galgengoorweg 15a
7241RV Lochem


Telefoon:
0575-469458