Musea Vledder

  • Museum Moderne Glaskunst/Beeldentuin

    Mooiere glaskunst vind je nergens. Het beste uit F, I, S, Cz en SF (Frankrijk, Italië, Zweden, Tsjechië en Finland.) De toplanden van Europa. Maar de beste Nederlanders vind je er ook: Copier, Heesen, Meitner, Groot, Stevens, Van den Ham. Grootspraak?
  • Museum Valse Kunst

    Er is maar één Museum Valse Kunst in de wereld en dat staat dus in Zuidwest Drenthe in het fraaie brinkdorp Vledder. Daar kun je de Mona Lisa aanraken en van heel dichtbij bekijken. Bij de echte in Parijs zal je dat niet lukken. Alles wat duur is, wordt vervalst: gouden sieraden, edelstenen, merkkleding, Breitling- en Rolex-horloges, bankbiljetten, munten, Egyptische mummies, zeldzame vazen en natuurlijk schilderijen. Er zijn meer valse Van Goghs dan echte.
  • Museums Vledder

    Museums Vledder - Kunst is leuk! ‘Kunst is leuk’ vinden ze in Vledder. Je kunt er stilletjes van genieten, maar ook mee lachen. Zeker bij de valse kunst. Want musea zijn er in Nederland in overvloed, maar een valse kunst museum, vindt u alleen in Vledder! Het accent van Museums Vledder is gericht op Valse Kunst. Origineel zijn de hilarische rondleidingen, het visitekaartje van dit unieke museum.
Alle uittips voor Vledder