Hortus Botanicus Amsterdam

Een van de oudste botanische tuinen ter wereld. In de tuin en de kassen groeien maar liefst 4.000 soorten planten. De Hortus ligt in de Plantagebuurt, aan de rand van het hectische Amsterdamse centrum. Maar achter de 300 jaar oude toegangspoort is het alsof de stad haar adem even inhoudt.

Regelmatig worden er tentoonstellingen, lezingen en rondleidingen georganiseerd in de Hortus. In 2015 neemt de Hortus u mee naar de tuinen van Malmaison met een tentoonstelling over Joséphine de Beauharnais, de eerste echtgenote van Napoleon Bonaparte. Als een van de machtigste vrouwen in Europa uit die tijd wist Joséphine, gedreven door haar ongekende verzameldrift, een indrukwekkende botanische collectie op te bouwen in de tuinen van Malmaison. Kosten noch moeite werden gespaard. Helaas verdwenen na haar dood de meeste collecties als sneeuw voor de zon. Gelukkig is een deel van haar planten vereeuwigd in de bijzondere tekeningen van Pierre-Joseph Redouté (1759 – 1840). In de tentoonstelling van de Hortus Botanicus Amsterdam ziet u een aantal van deze soorten terug.

Midden in de Hortus ligt het museumcafe. Omgeven door vele bijzondere en exotische planten, is dit een van de mooiste terrassen van Amsterdam. Bezoekers van de Hortus kunnen overdag genieten van (h)eerlijke koffie, gebak en uitgebreide lunches. Reserveren voor een groepslunch is ook mogelijk.

Meer informatie vindt u op de website.

Bekijk website

Adres

Hortus Botanicus Amsterdam
Plantage Middenlaan 2a
1018DD Amsterdam


Telefoon:
020-6259021