• Land
  • Streek
  • Plaats

Reizen Nederland

8 dagen Fiets- en zeiltour Waddenzee

8 dagen Fiets en zeiltour Waddenzee

Al varend en fietsend onze prachtige Waddenzee en het al even indrukwekkende landschap eromheen ontdekken? Stap aan boord én op de fiets tijdens de 8-daagse Fiets- en zeiltour Sail & Bike Waddenzee! U maakt schitterende fietstochten over zowel het vasteland als de Waddeneilanden Terschelling en Texel, en geniet tijdens fantastische zeiltochten van het water om uw heen, de zilte wind in uw haren en het vrijheidsgevoel op het weidse IJsselmeer en de Waddenzee. Bezoek kleine vissersdorpjes en pittoreske havenstadjes, laat u verrassen door prachtige natuur en uitgestrekte stranden en help, als u dat leuk vindt, aan boord een handje mee bij het navigeren en hijsen van de zeilen.

Hoe ziet uw 8-daagse Fiets- en zeiltour Waddenzee eruit?


Dag 1: Enkhuizen
De bemanning verwelkomt u vanaf 14.00 of 16.00 uur aan boord van het schip, in Enkhuizen. Grijp zeker de kans om dit schilderachtig stadje met mooi historisch centrum te bekijken!

Dag 2: Enkhuizen †“ Medemblik (fiets: 24 of 37 km) | Medemblik †“ Den Oever †“ Texel (zeilen)
De eerste etappe voert u langs de IJsselmeerkust door het uitgestrekte polderlandschap naar Medemblik. Vanaf deze plaats zet het zeilschip koers richting Den Oever, en, afhankelijk van het weer †™s avonds, door de sluis om over de Waddenzee naar Texel te varen.

Dag 3: Texel, rondrit van/naar Oudeschild (fiets: 43 of 49 km)
U bent op Texel! Een waar paradijs voor fietsers, die hier hun hart ophalen dankzij het gevarieerde landschap en goed bewegwijzerde fietspaden. Breng tijdens uw tocht een bezoek aan de pittoreske dorpjes, zeehondenreservaat Ecomare en de haven van Oudeschild.

Dag 4: Texel †“ Terschelling (zeiltocht van 5 à 6 uur)
Het zeilschip brengt u vandaag naar Terschelling. Let onderweg goed op: wellicht spot u een aantal zeehonden die amar wat graag op de zandbanken in de Waddenzee vertoeven!

Dag 5: rondrit Terschelling (fietsafstand zelf te bepalen) | Terschelling †“ Harlingen (zeilen)
Vandaag ontdekt u Terschelling op de fiets, en met zeventig kilometer aan fietspaden door prachtige natuur komt dat vast en zeker goed! In de namiddag zeilt u naar Harlingen, de belangrijkste Friese havenstad.

Dag 6: Harlingen †“ Franeker †“ Makkum (48 of 58 km)
Vanaf Harlingen fietst u via Franeker en verschillende pittoreske dorpjes naar de kleine haven van Makkum. Onderweg is het genieten van de prachtige natuur die Friesland rijk is.

Dag 7: Makkum †“ Stavoren (32 of 49 km) | zeilen naar Enkhuizen
U startpunt van vandaag is Makkum, uw bestemming Stavoren. De kortere route doet onder meer Hindeloopen aan, de langere tocht prachtige Friese meren. Vanuit Stavoren zeilt u over het IJsselmeer terug naar Enkhuizen.

Dag 8: Enkhuizen
U geniet van een ontbijt aan boord en daarna, rond 9.30 uur, is het tijd om afscheid te nemen.

Benieuwd naar meer leuke vakanties, waarbij varen en fietsen gecombineerd wordt? Ook de 8-daagse fiets- en zeiltour IJsselmeer, waarbij u zowel de west- als oostkust aandoet, is een echte aanrader! Liever aan boord van een passagiersschip dan een zeilschip? Doorkruis dan bijvoorbeeld Nederland met de 8-daagse fiets- en boottour Amsterdam †“ Maastricht, of zet de bloemetjes buiten tijdens de 5-daagse fiets- en boottour Tulpenreis door Noord- en Zuid-Holland. België ontdekken? Dat doet u tijdens de fiets- en boottour Antwerpen †“ Brugge!

Zin in een rustdag? Dat kan gewoon! In plaats van op de fiets bereikt u aan boord van het zeilschip de volgende bestemming.
vanaf € 1439,00 € 1139,00 8 dagen - Noord-Holland - 1139
Bewaar als favoriet