• Land
  • Streek
  • Plaats

Reizen Nederland

8 dagen Fiets- en zeiltour IJsselmeer

8 dagen Fiets en zeiltour IJsselmeer

Tijdens deze 8-daagse fiets- en zeiltour Sail & Bike IJsselmeer gaat u op ontdekkingstocht langs de IJsselmeerkust, waarbij u zowel de westelijke als de oostelijke oever aandoet. U fietst †“ met een eigen of gehuurde fiets †“ door verschillende nationale parken, prachtige haven- en handelssteden, uitgestrekte polders en gezellige dorpjes. Fietsen kan op eigen gelegenheid of samen met uw reisleider. U stapt aan boord van de Elizabeth. Dit traditionele zeilschip is van alle gemakken voorzien, zoals een stijlvolle bar en comfortabele ligstoelen op het zonnedek. U verblijft in een ruime hut met eigen badkamer. Liefhebbers mogen de ervaren bemanning een handje helpen bij het navigeren en hijsen van de zeilen, maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om lekker ontspannen van het uitzicht te genieten. Geniet van het weidse IJssellandschap tijdens deze 8-daagse tour!

Hoe ziet uw 8-daagse fiets- en zeiltour IJsselmeer eruit?

Dag 1: Amsterdam †“ Monnickendam/Volendam
Om 14:00 wordt u aan boord verwelkomd. Zodra iedereen is ingecheckt, vaart het schip naar Volendam of Monnickendam. Na het avondeten bent u vrij om een leuk ommetje te maken door een van deze vissersdorpen. †™s Avonds overnacht u voor het eerst in uw comfortabele hut op het schip.

Dag 2: Monnickendam/Volendam (32 km of 51 km) †“ Volendam/Hoorn
Vandaag staat er een Hollands dagje op het programma! U fietst onder meer langs een kaas- en klompenmakerij, een kaasproeverij, Edam en Volendam. Onderweg doet u bijvoorbeeld de Beemsterpolder aan. Door de bijzondere geometrische vormen heeft UNESCO het erkend als een † creatief meesterwerk†™. Na uw fietstocht keert u terug naar het schip in Volendam. Tijdens het diner vaart u verder naar historisch Hoorn.

Dag 3: Hoorn †“ Enkhuizen (28 km of 39 km) / Enkhuizen - Urk
We fietsen door landelijke dorpjes richting Enkhuizen. Onderweg komt u langs interessante bezienswaardigheden, zoals de hoogste †“ en tevens een van de weinige oude Nederlandse molens die nog in gebruik is †“ molen van Noord-Holland. In Enkhuizen wordt u verrast door statige herenhuizen, grachten, kerken en stadsmuren. In de middag vaart het schip richting Urk. Als u wilt mag u de bemanning een handje helpen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om heerlijk van het uitzicht te genieten.

Dag 4: Urk †“ Vollenhove (37 km)
Na het ontbijt zet de Elizabeth koers richting het Ketelmeer. Bij Schokkerhaven stapt u van boord voor de start van uw fietstocht. U fietst via het voormalige eiland Schokland, wat behoort tot het cultureel erfgoed van UNESCO, richting de polder van het voormalige vissersdorpje Vollenhove.

Dag 5: Vollenhove †“ Giethoorn (37 km of 49 km)
Uw fietstocht begint vandaag in Vollenhove en brengt u door het open landschap naar Blokzijl. U arriveert bij Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste zoetwatergebied van Noordwest-Europa. Een walhalla voor planten, dieren en mensen. Houd uw ogen open, misschien spot u wel een ijsvogel of zelfs een otter! Uw tocht eindigt in † het Venetië van Nederland†™: Giethoorn.

Dag 6: Giethoorn †“ Lelystad
Uw fiets kunt u vandaag laten staan. Deze dag staat volledig in het teken van zeilen en ontspannen aan boord. In het begin van de middag komt de Elizabeth aan in Lelystad, † s avonds organiseert de bemanning een echt Captains Dinner.

Dag 7: Lelystad †“ Blocq van Kuffeler (20 km of 29 km) / Blocq van Kuffeler - Amsterdam
In de ochtend kunt u de Batavia Werf bezoeken, waar belangrijke schepen uit de maritieme geschiedenis in hun glorie worden hersteld. Of ga winkelen in Batavia Stad, een bekend outletcentrum. † s Middags begint uw laatste fietstocht. Door de Oostvaardersplassen, door beboste gebieden en langs rietvelden en moerassen. Deze route is een paradijs voor vogelaars! In de kleine haven van het Oostvaardersdiep haalt het schip u op voor de terugreis naar Amsterdam. De week wordt afgesloten met een feestelijk diner aan boord.

Dag 8: Amsterdam
Vandaag eindigt uw fiets- en boottour. Het ontbijt kan tot 9:30 uur genuttigd worden. Heeft u dit achter de kiezen? Dan is het tijd om afscheid te nemen en gaat u van boord in Amsterdam.

Benieuwd naar nog meer leuke fiets- en bootvakanties? Ontdek de prachtige Waddenzee met de 8-daagse fiets- en zeiltour Waddenzee of bewonder de rivierlandschappen van de Lage Landen met de 4-daagse fiets- en boottour Amsterdam - Antwerpen of de 5-daagse fiets- en boottour Antwerpen - Amsterdam. Met de fiets- en boottour Tulpenreis door Noord- en Zuid-Holland fietst en vaart u langs bloemige hoogtepunten!

Indien u een keer een rustdag wilt houden, is dat mogelijk. In plaats van op de fiets, komt u dan al varend in de volgende stad aan.

Tijdens de dagen dat er 2 fietsopties mogelijk zijn, maakt de reisbegeleider samen met de groep een keuze voor de langere of kortere optie. Niet alle genoemde hoogtepunten worden tijdens de korte fietsoptie bezocht.
vanaf € 1369,00 € 1069,00 8 dagen - Primaire steden NL -
Bewaar als favoriet