• Land
  • Streek
  • Plaats

Reizen Nederland

8 dagen Fiets- en boottour Maastricht - Amsterdam

8 dagen Fiets en boottour Maastricht - Amsterdam

Ontdek Nederlands mooiste rivierlandschappen, fraaie steden en dorpen én bijzondere kastelen tijdens de 8-daagse fiets- en boottour Maastricht - Amsterdam. Het schip vaart over de grote rivieren van Nederland en u legt grote delen van het traject fietsend af, met eigen of een gehuurde fiets, mét volledige begeleiding of zelfstandig, aan de hand van kaarten of GPS. U gaat in Maastricht aan boord van een comfortabel passagiersschip, dat door zijn kleinschaligheid een huiselijke sfeer ademt. Uw slaapplek is een prachtige tweepersoonshut op de boot, met verwarming en airco. Zo ontdekt u in 8 dagen de ware trekpleisters in het stroomgebied van de rivieren de Maas, de Waal, de Lek en de Vecht!

Hoe ziet uw fiets- en boottour Maastricht-Amsterdam eruit?

Dag 1: Maastricht (6 km)
Tussen 13.00 en 14.00 uur wordt u hartelijk aan boord verwelkomd, waarna een testritje gepland staat. Na het diner volgt eventueel een rondleiding langs de pronkstukken van Maastricht.

Dag 2: Maastricht - Born | Born - Roermond (40 km)
Tijdens het ontbijt vaart het schip naar Born, waar u van boord gaat. Vanaf hier fietst u via onder andere Maaseik en het beroemde witte dorpje Thorn naar Roermond met zijn historische stadskern.

Dag 3: Roermond - Venlo †“ Arcen (50 km)
Via Venlo met zijn levendige binnenstad fietst u vandaag naar Arcen, een voormalig vestingstadje aan de Maas, waar u onder meer de kasteeltuinen en het mediterrane Casa Verde bewondert.

Dag 4: Arcen - Cuijk (53 km)
Op het (fiets-)programma van vandaag staan het kasteel in Well met de bakstenen toren uit de 14e eeuw, Nationaal Park Maasduinen en het plaatsje Afferden. Cuijck is de eindbestemming vandaag. Natuurlijk bezoekt u in Cuijk Museum Ceuclum; de entree is namelijk bij de reis inbegrepen!

Dag 5: Cuijk - Oss (40 km) | Oss - Heusden
Via middeleeuwse steden Grave en Ravenstein fietst u richting Oss, waarvandaan u met de boot richting Heusden vaart, een prachtig in oude glorie herstelde vestingstad.

Dag 6: Heusden - Gorinchem | Gorinchem - Vianen (41 km)
†™s Ochtends vaart het schip naar Gorinchem, een charmant Waalstadje. Van hieruit fietst u via onder andere glasstadje Leerdam en de eeuwenoude kristalfabriek naar Vianen aan de Lek.

Dag 7: Vianen - Breukelen | Breukelen - Amsterdam (42 km)
U vaart tijdens het ontbijt. De fietstocht voert u van Breukelen langs de kronkelende Vecht via Loenen naar Amsterdam, waar u uw tijd vrij mag besteden.

Dag 8: Amsterdam
Op deze dag eindigt uw fiets- en boottour. Na het ontbijt neemt u rond 9:30 uur afscheid en gaat u van boord.


Benieuwd naar nog meer leuke fiets- en boottours? U kunt bijvoorbeeld bovenstaande tour ook in omgekeerde richting volgen: de 8-daagse fiets- en boottour Amsterdam - Maastricht. Wilt u de rivierlandschappen van de Lage Landen bewonderen? Dan hebben wij voor u de 4-daagse fiets- en boottour Amsterdam - Antwerpen of de 5-daagse fiets- en boottour Antwerpen - Amsterdam. Wilt u de Vlaamse rivierlandschappen doorkruisen? Dan is de 5-daagse fiets- en boottour Antwerpen - Brugge wellicht iets voor u, of de 4-daagse fiets- en boottour Brugge - Antwerpen.

Als u een keer een rustdag wilt houden, dan is dat mogelijk. In plaats van op de fiets, komt u dan al varend in de volgende stad aan.

U dient zelf zorg te dragen voor het vervoer terug naar Maastricht. Maak bijvoorbeeld gebruik van de makkelijke treinverbinding van Amsterdam naar de Limburgse hoofdstad.
vanaf € 1549,00 € 1219,00 8 dagen - Secundaire steden NL
Bewaar als favoriet