• Land
  • Streek
  • Plaats

Reizen Nederland

8 dagen Fiets- en boottour Amsterdam - Maastricht

8 dagen Fiets en boottour Amsterdam - Maastricht

Ontdek Nederlands mooiste rivierlandschappen, fraaie historische steden en bijzondere kastelen tijdens de 8-daagse fiets- en boottour Amsterdam - Maastricht. U bevaart de grote rivieren van Nederland en legt grote delen van het traject al fietsend af, met eigen of een gehuurde fiets, mét volledige begeleiding of op eigen houtje aan de hand van kaarten of GPS. Nadat u uw auto heeft geparkeerd in Amsterdam, gaat u aan boord van een comfortabel passagiersschip dat door zijn kleinschaligheid een huiselijke sfeer ademt. Uw slaapplek is een prachtige tweepersoonshut op de boot, met verwarming en airco. Zo ontdekt u in 8 dagen de ware pareltjes in het stroomgebied van onder andere de Vecht, de Waal en de Maas!

Hoe ziet uw fiets- en boottour Amsterdam-Maastricht eruit?

Dag 1: Amsterdam - Weesp | testritje in Weesp (11 km)
Tussen 13.00 en 14.00 uur wordt u hartelijk aan boord verwelkomd. Een proefritje staat op het programma, alsmede - indien gewenst - een kennismaking met het charmante Weesp. Dit stadje aan de Vecht kan pronken met een historisch centrum, vele grachten, gebouwen uit de 17e en 18e eeuw, en authentieke windmolens.

Dag 2: Weesp - Utrecht (47 km) | Utrecht - Vianen
De fietstocht vandaag begint in Weesp en eindigt in Utrecht, waar u weer aan boord gaat. Er wordt verder gevaren naar Vianen, een mooi vestingstadje aan de Lek. Onderweg doet u ook nog een traditionele kaasboerderij aan.

Dag 3: Vianen - Gorinchem (41 km) | Gorinchem - Heusden
Vanuit Vianen fietst u door een typisch Hollands landschap via glasstadje Leerdam over lieflijke paadjes langs rivier de Linge naar Waalstad Gorinchem. Het schip zet vervolgens koers richting Heusden.

Dag 4: Heusden - Oss | Oss - Cuijck (40 km)
Er wordt vandaag eerst gevaren naar Oss, en vervolgens gefietst naar Cuijck. Onderweg ziet u middeleeuwse steden Ravenstein en Grave. In Cuijck bezichtigt u eventueel de Sint Martinus-kerk. Hoogtepunten onderweg? In Ravenstein kunt u het Leerlooierij Museum bezichtigen. Bezoek ook Museum Ceuclum in Cuijk; de entree is bij de reis inbegrepen!

Dag 5: Cuijck - Arcen (53 km)
Op dag vijf fietst u door het Maasdal, via Afferden en Nationaal Park Maasduinen naar Well, waar u een kasteel met een 14e-eeuwse ronde bakstenen toren tegenkomt. Eindbestemming vandaag is Arcen met de beroemde kasteeltuinen.

Dag 6: Arcen - Venlo - Roermond (50 km)
Opnieuw volgt u al fietsend de Maas. Vandaag verkent u Venlo en ontdekt u Kessel, het oudste dorp langs de Maas. De tocht eindigt in Roermond, waar het historische stadshart u zal betoveren.

Dag 7: Roermond - Born (42 km) | Born - Maastricht
U fietst vandaag onder andere een stukje over de Nederlands-Belgische grens, waarbij u het charmante † witte dorp†™ Thorn en het Belgische stadje Maaseik aandoet. Van Born wordt vervolgens gevaren naar Maastricht. Stap van boord en verken deze mooie Maasstad, met z'n Kazematten, de St. Servaaskerk, het Bonnefantenmuseum en het oergezellige Vrijthof in het centrum!

Dag 8: Maastricht
Op deze dag eindigt uw fiets- en boottour. Na het ontbijt, dat tot 9.30 uur genuttigd kan worden, neemt u afscheid en gaat u van boord in Maastricht.


Benieuwd naar nog meer leuke fiets- en boottours? U kunt bijvoorbeeld bovenstaande tour ook in omgekeerde richting volgen: de 8-daagse fiets- en boottour Maastricht - Amsterdam. Wilt u de rivierlandschappen van de Lage Landen bewonderen? Dan hebben wij voor u de 4-daagse fiets- en boottour Amsterdam - Antwerpen of de 5-daagse fiets- en boottour Antwerpen - Amsterdam. Wilt u de Vlaamse rivierlandschappen doorkruisen? Dan is de 5-daagse fiets- en boottour Antwerpen - Brugge wellicht iets voor u, of de 4-daagse fiets- en boottour Brugge - Antwerpen.


Als u een keer een rustdag wilt houden, dan is dat mogelijk. In plaats van op de fiets, komt u dan al varend in de volgende stad aan.

U dient zelf zorg te dragen voor het vervoer terug naar Amsterdam. Maak bijvoorbeeld gebruik van de makkelijke treinverbinding van Maastricht naar de hoofdstad.
vanaf € 1549,00 € 1219,00 8 dagen - Secundaire steden NL
Bewaar als favoriet