• Land
  • Streek
  • Plaats

Reizen Nederland

8 dagen Fiets- en boottour Amsterdam - Brugge

8-daagse Fiets en boottour Amsterdam - Brugge

Tijdens deze 8-daagse fiets- en boottour Amsterdam - Brugge ontdekt u de mooiste landschappen en steden van Nederland en België. U heeft de mogelijkheid om de plaatsen, die u onderweg aandoet, op uw gemak te verkennen. Onderweg ziet u - al fietsend op een eigen of gehuurde fiets (niet inbegrepen!) - mooie dorpjes, steden en diverse bezienswaardigheden. U fietst op eigen houtje en in eigen tempo aan de hand van kaarten of GPS, maar de reisleider is nooit ver weg. Hij of zij bespreekt met u de routes en staat altijd voor u klaar. Stap aan boord van een van de comfortabele passagiersschepen. U overnacht in een knusse hut met airconditioning. Zie de windmolens van Kinderdijk, bewonder de Sint-Baafskathedraal in Gent en ontdek het beroemde werelderfgoed van Brugge tijdens deze 8-daagse tour!

Hoe ziet uw 8-daagse fiets- en boottour Amsterdam - Brugge eruit?

Dag 1: Amsterdam | Amsterdam †“ Vianen
Om 13.00 uur wordt u aan boord verwelkomd. Rond 14.00 uur vertrekt het schip vanuit Amsterdam naar Vianen, een mooi vestingstadje aan de Lek. Na het diner kunt u eventueel genieten van een kort proefritje door de omgeving.

Dag 2: Vianen †“ Schoonhoven †“ Kinderdijk (32 km of 56 km) | Kinderdijk †“ Dordrecht
Op dag twee fietst u via † zilverstad†™ Schoonhoven naar het UNESCO-Werelderfgoed van Kinderdijk, dat uit een rij van wel 19 grote windmolens bestaat. Een waar hoogtepunt tijdens deze tocht! Kijk onderweg ernaartoe ook uw ogen uit, want u doorkruist de fraaie Alblasserwaard. Vanuit Alblasserdam gaat u met uw fiets met een † waterbus†™ (snelle veerboot) verder richting Dordrecht, een van de oudste steden van ons land.

Dag 3: Dordrecht †“ Tholen | Tholen †“ Kreekraksluizen (20 km of 36 km) | Kreekrak sluizen †“ Antwerpen
Het schip koerst vandaag richting Willemstad, een prachtige, oude vestingstad aan het Haringvliet. Vanuit Willemstad fietst u naar Tholen, dat vroeger een eiland was. Nu is het pittoreske dorp verbonden aan het vasteland en kunt u er veel overblijfselen van een bewogen visserijverleden ontdekken. Later vaart het schip naar havenstad Antwerpen, ook wel bekend als dé mode- en diamantstad. Na het diner kunt u zich vergapen aan alles wat Antwerpen zo mooi maakt: het historische centrum met o.a. de Grote Markt, het imposante stadhuis in renaissancestijl en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal met schilderijen van de beroemde Rubens.

Dag 4: Antwerpen †“ Temse †“ Dendermonde (48 of 64 km)
Vandaag gaat de fietstocht van Antwerpen naar St. Amands, een mooi dorpje nabij Dendermonde. U toert door een schilderachtig gedeelte van het Schelde-landschap, dat zonder twijfel grote indruk op u zal maken. Een hoogtepunt tijdens uw fiets- en vaartocht!

Dag 5: Dendermonde †“ Gent (52 km)
De Schelde volgend, fietst u vandaag naar Gent. De nacht brengt u door op het schip, dat in een buitenwijk van de stad af zal meren. Ontdek vandaag Gent, niet alleen een levendige universiteitsstad, maar ook een historierijke stad op de kruising van de Leie en de Schelde. Al sinds de Romeinse tijd een succesvolle handelshaven! Zorg dat u in elk geval ziet: het Operahuis, de Sint-Baafskathedraal waarin onder meer de † Aanbidding van het Lam Gods†™ van Jan van Eyck te bewonderen valt, en de drie middeleeuwse klokkentorens van Gent die prachtige uitzichten op het oude stadscentrum beloven.

Dag 6: Gent †“ Brugge (45 km)
Vandaag fietst u door een prachtig landschap naar Brugge, oftewel het † Venetië van het Noorden†™. De pittoreske middeleeuwse binnenstad van Brugge lijkt wel een openluchtmuseum. Niet voor niets prijkt het gehele centrum op de UNESCO-Werelderfgoedlijst! In deze stad is het karakter van de historische nederzetting die Brugge ooit was, nooit verloren gegaan. Getuige de vele gotische gebouwen, die nog fier overeind staan. Bezichtig hier een van de musea of strijk voor een Brugs pintje neer op een gezellig terras. Vanavond eet u niet aan boord, maar dat zal vast geen straf zijn!

Dag 7: Fietstocht rondom Brugge naar de Noordzee (38 of 51 km)
De laatste fietstocht voert u door een aantrekkelijk polderlandschap richting Noordzeekust. Neem een duik in zee, wandel door de duinen of doe een gezellig strandtentje aan. Volg daarna het fotogenieke kanaaltje terug naar Brugge.

Dag 8: Brugge
Op deze laatste dag van uw fijne fiets-vaarvakantie heeft u nog ruimschoots de tijd om Brugge nader te ontdekken. Na het ontbijt, dat u tot 9:30 kunt nuttigen, gaat u namelijk van boord.

Benieuwd naar nog meer leuke fiets- en boottours? U kunt bijvoorbeeld bovenstaande tour ook in omgekeerde richting volgen: de 8-daagse fiets- en boottour Brugge - Amsterdam. Wilt u Nederland diagonaal doorkruisen? Dan is de 8-daagse fiets- en boottour Amsterdam - Maastricht wellicht iets voor u, of de 8-daagse fiets- en boottour Maastricht - Amsterdam.

Als u een keer een rustdag wilt houden, dan is dat mogelijk. In plaats van op de fiets, komt u dan al varend in de volgende stad aan.

U dient zelf zorg te dragen voor het vervoer terug naar Amsterdam. Maak bijvoorbeeld gebruik van de goede treinverbinding tussen Brugge en Amsterdam. De snelste reis duurt 2 uur en 46 minuten.
vanaf € 1241,00 € 1039,00
Bewaar als favoriet