• Land
  • Streek
  • Plaats

Reizen Nederland

5 dagen Fiets- en boottour Tulpenreis

5 dagen Fiets en boot Tulpenreis

Tijdens deze 5-daagse fiets- en boottour tulpenreis fietst en vaart u in het voorjaar door Nederlands mooiste bloemenregio, die deels in Noord- en deels in Zuid-Holland ligt. U bewondert onderweg Amsterdam en Haarlem, de Keukenhof, de Zaanse Schans en eventueel ook nog Aalsmeer met de grootste bloemenveiling ter wereld. Grote delen van de tour brengt u fietsend door, in de resterende tijd bekijkt u het fraais vanaf het water. U fietst altijd (evt. op een gehuurde fiets) zelfstandig en in eigen tempo, maar met eventuele aanwijzingen van de reisleider. Stap aan boord, waar u in een tweepersoonshut of -suite met airco verblijft. Uw reis start en eindigt in Amsterdam. Leer de typisch Hollandse Bollenstreek kennen tijdens deze unieke fiets- en vaartocht langs bloemige hoogtepunten!

Hoe ziet uw 5-daagse fiets- en boottour tulpenreis eruit?

Dag 1: Amsterdam | Amsterdam - Zaandam
Om 14:00 uur wordt u hartelijk verwelkomd aan boord, waarna het schip richting centrum van Zaandam vaart. Verken de omgeving per fiets en maak eventueel na het diner nog een wandeling door het oude en deels nieuwe centrum van de stad.

Dag 2: Zaandam - Zaanse Schans - Zaandam | Zaandam - Haarlem (24 of 34 km)
Op deze dag kunt u starten met een korte fietstocht naar de beroemde Zaanse Schans. †™s Middags fietst u richting Haarlem, waar het schip voor anker komt te liggen nabij het oude stadshart.

Dag 3: Haarlem - Keukenhof - Oude Wetering (38 of 55 km)
Vandaag koerst u richting de Keukenhof, het beroemdste bloemenpark ter wereld, waar u een bonte bloemenpracht bekijkt. Vervolgens fiets u door naar Oude Wetering, waar het schip op u wacht.

Dag 4: Oude Wetering - Amsterdam | Amsterdam Waterland-fietstocht (28 km)
Bent u een vroege vogel, dan wilt u waarschijnlijk deelnemen aan een bustrip naar de bloemenveiling van Aalsmeer* (om 6:30 uur!). Het schip vaart vervolgens naar Amsterdam. Kiest u voor slenteren door de stad of voor een fietstochtje door Waterland?

*De bloemenveiling is in het weekend en op feestdagen gesloten. Dit is een optioneel bezoek en niet op alle vertrekdata mogelijk.

Dag 5: Amsterdam
Om ongeveer 9:30 uur eindigt uw tulpenreis waar die begonnen is: in Amsterdam. Na het ontbijt neemt u afscheid en kunt u uitchecken.

Benieuwd naar nog meer leuke fiets- en boottours? Wilt u Nederland diagonaal doorkruisen? Dan is de 8-daagse fiets- en boottour Amsterdam - Maastricht wellicht iets voor u, of de 8-daagse fiets- en boottour Maastricht - Amsterdam. Benieuwd naar een van de mooiste fietsregio†™s van eigen land? Kies dan voor de 7-daagse fiets- en boottour Oost-Nederland. Of wilt u liever De Waddenzee op unieke wijze ontdekken? Dan is de 8-daagse fiets- en zeiltour Waddenzee iets voor u.

Als u een keer een rustdag wilt houden, dan is dat mogelijk. In plaats van op de fiets, komt u dan al varend in de volgende stad aan.
vanaf € 939,00 € 739,00 5 dagen - Primaire steden NL -
Bewaar als favoriet