Isola Albarella

COVID 19 measures

*All the rules and regulations issued by the (local) government must be followed.

Additional information from the campsite/park <23-06-2020>:

  • Swimming pool: no restrictions for the moment (limited access only whn it gets busy)
  • Group sports: not possibile (for exemple: football/ volleyball)
  • Other: it is mandatory to wear a mask if 1,5 meter is not guranteed (market ect.

Als je op zoek bent naar een unieke vakantiebestemming aan de Adriatische kust in Italië, stop dan maar met zoeken! Isola Alberella is zoals de naam al zegt gelegen op een eiland en niet slechts op een deel, nee het gehele eiland is één groot vakantiedorp. Het strand aan je voeten, diverse zwembaden voor het nodige waterplezier, maar liefst 24 (!) tennisbanen, een golfbaan, volop animatie, diverse restaurants en tal van bezienswaardigheden in de buurt waaronder Venetië. Klinkt goed toch?!

Water, water, water!

Hoe kan het ook anders op een eiland….het strand ligt hier aan je voeten. Aan de westkant vind je een strandje bij Mare Vostrum, gelegen aan een lagune en met gefilterd zout water. Aan de oostkant ligt een veel groter zandstrand aan zee en daar vind je ook het zwembadcomplex. Een olympisch zwembad, een bad voor aquagym, eentje met hydromassage en natuurlijk een kinderbad met glijbanen. Relaxen doe je met een goed boek op de aangrenzende ligweide. Huur een ligbedje met parasol en je voelt je de koning te rijk!

Buon appetito

Er moet ook gegeten worden uiteraard en laat één van de restaurants nou in 2018 compleet gerenoveerd zijn. Lekker modern en ook niet onbelangrijk; uitzicht over het strand. 's Middags is het selfservice, maar tijdens het diner bestel je gewoon lekker van de kaart. Houd je niet in en geniet van heerlijke Italiaanse specialiteiten, die calorietjes train je er morgen gewoon weer af in het sport- en vrijetijdscentrum. En de kinderen hebben binnen no-time vakantievriendjes gemaakt bij de animatie-activiteiten. Die zie je niet meer terug tot het avondeten!

Unieke omgeving

Isola Albarella is een uniek vakantie-eiland dat ligt aan de monding van de delta van de rivier de Po en is slechts door een dijk verbonden met het vasteland. Het 5 km lange en 1,5 km brede eiland is alleen toegankelijk voor huurders en eigenaren van de vakantiewoningen waardoor optimale privacy gewaarborgd is. Daarnaast kenmerken rust, exclusiviteit en een zeer gevarieerde bebouwing het unieke karakter van deze Italiaanse vakantiebestemming. Aan de zeezijde loopt een breed en langzaam in zee aflopend zandstrand; ideaal voor kinderen.

Een dagje op pad aan de Adriatische kust

Als je zo dichtbij het water zit dan zijn er natuurlijk volop watersportmogelijkheden, zowel rondom het eiland als erbuiten. Altijd al eens willen windsurfen of duiken? Neem een les! Blijf jij liever aan land? Ook geen probleem. Wandelen en fietsen kan prima in dit deel van Italië. Er zijn zelfs begeleide wandel- en fietstochten te doen. Kom je meteen alles te weten over de omgeving. En als je aan de Adriatische kust verblijft dan pak jij natuurlijk de kans om het wereldberoemde Venetië te bezoeken! Deze oude stad is gebouwd op eilandjes in de lagune en van oudsher vind het transport van mensen en goederen plaats over het water. Iedereen kent de gondels wel! Al ben je waarschijnlijk sneller (en zeker goedkoper uit) met een watertaxi of waterbus. Iets dichterbij de camping ligt Klein Venetië, Chioggia. Hier vind je nog geen massatoerisme, maar wel dezelfde bouwstijl, kanalen en bruggetjes zoals in Venetië. En het prijsniveau ligt ook een stuk lager. Hier is de lunch gewoon betaalbaar!

Goed om te weten

Op de ligweide van het zwembad is het niet toegestaan om op je handdoek op het gras te zitten. Het is verplicht een ligbedje en/of parasol te huren.

Voor 2019 zijn er tevens diverse nieuwe faciliteiten;
† nieuwe routes voor wandelaars, hardlopers en ruiters
† natuurspeeltuin