Agriturismo Fattoria di Gratena

Je vakantie begint al fantastisch als je tussen de cipressen door, over een lange onverharde oprijlaan, naar Fattoria di Gratena rijdt. De eigenaar van deze biologische wijn- en olijfboerderij is terecht trots op de goede DOCG Chianti en de extra virgin olijfolie die ze produceren. Gasten worden gastvrij verwelkomd op deze verbluffend mooie plek tussen de wijn- en olijfgaarden.

Ontspannen

Op dagen dat je niet op verkenningstocht gaat in de omgeving, mijmer je weg bij het zwembad in de prachtige tuin, terwijl je uitkijkt over de wijnranken en olijfbomen. Zin om even sportief te zijn? Bedwing de heuvels met een van de mountainbikes, die klaar staan voor gasten. Eenwasmachine en een barbecue zijn beschikbaar voor algemeen gebruik.

Appartementen

De boerderij bestaat uit 3 gebouwen waarin 4 appartementen beschikbaar zijn voor gasten, de appartementen hebben een sobere inrichting die past bij het karakter van de boerderij. Alle appartementen hebben WiFi en een tegen de zon beschutte plek met tafel en stoelen. De familie van de eigenaar woont ook op het terrein en in een van de gebouwen is de wijnkelder ondergebracht.

Wat ga je doen?

Als je op Fattoria di Gratena opgaat in het boerenleven, verbaas je je er bijna over dat Arezzo maar 10 kilometer verderop ligt. Een hele andere wereld met winkels, restaurants en natuurlijk de beroemde fresco's van Piero della Francesca. In het oude centrum van Arezzo vindt je nog veel sporen uit het verleden . En het verleden leeft nog steeds, twee keer per jaar strijden verschillende buurten in middeleeuwse kleding tegen elkaar met het kleurige steekspel van de Saracenen. Siena en Florence liggen iets verder weg ,maar trek hier ook een dag voor uit en vergaap je aan deze luisterrijke Toscaanse steden.