De Grote Koppel

Sportcentrum De Grote Koppel is een modern sportcentrum in Arnhem-Zuid waar u kunt zwemmen, skiën en squashen. Ook bieden wij groepsarrangementen waarin u kunt (kennismaken met) klimmen en schermen, eventueel aangevuld met catering.

Zwembad
Recreatiebad met golfslag, wildwaterkreek, 82 m king-size glijbaan met verlichting, 2 whirlpools, onderwater-massage banken, apart peuterbad en ruime serre. De waterdiepte is 0.20 – 1.60 m en de watertemperatuur 30°. Bij mooi weer is de ligweide buiten geopend inclusief terras en volleybalnet.

Wedstrijdbad 25 meter met duikplank (hoogte 1 m.) en springkuil (diepte 3.80 m.). De waterdiepte is 2.00 m. en de watertemperatuur 26°. Zwemvaardigheid is verplicht! Gebruik duikplank indien de veiligheid dit toelaat.

Doelgroepenbad 25 meter met beweegbare bodem, maximale diepte 2 m. en een watertemperatuur van 30°. Zwemvaardigheid verplicht als bodem 2 m. diep staat!

Instructiebad met een waterdiepte van 0.40 – 1.20 m. en een watertemperatuur van 30°. Het instructiebad wordt alleen gebruikt voor speciale activiteiten.

Squashen
In Sportcentrum De Grote Koppel hebben squashliefhebbers de beschikking over zes squashbanen. Deze banen hebben alle zes een zwevende, beukenhouten vloer.

Squash is een uitstekende sport voor mensen die in een korte tijd iets aan hun conditie willen doen en daarbij ook het spelelement in hun sport niet willen missen. In een squashpartij van een half uur beweegt u bijvoorbeeld net zoveel als tijdens anderhalf uur tennis!

Skiën
De Grote Koppel heeft twee moderne bewegende skibanen. Deze zijn het best vergelijkbaar met een grote brede lopende band, waarvan de hellinghoek en snelheid traploos regelbaar zijn. Door deze hoek en de snelheid te veranderen, bepaalt u zelf hoe snel u ´de berg´afgaat. Maar hoe hard het ook gaat, u blijft steeds ´stil staan´ terwijl de baan onder u beweegt.

De instructeur staat altijd vlak bij u en is in staat zeer nauwkeurig aanwijzingen te geven, die u op hetzelfde moment al kunt toepassen. Daarnaast bent u in staat uzelf heel goed te corrigeren omdat er een paar meter voor u een grote spiegel hangt. Kortom: perfecte omstandigheden om kennis te maken met het skiën of uw techniek te verbeteren. U haalt meer uit een sneeuwvakantie door een goede voorbereiding op een indoorbaan!

Ook voor conditietraining zijn deze banen uitermate geschikt, omdat de band net zo lang blijft draaien als u zelf wilt. Dus geen onderbrekingen om met een lift weer naar boven te gaan, maar continu kilometers maken!

Bekijk website

Adres

De Grote Koppel
Olympus 29
6832EL ArnhemTelefoon:
026-3210254