Camping Lauwersoog - Lauwersoog

Camping Lauwersoog ligt in Nationaal Park Lauwersmeer en ligt op de grens van de provincies Groningen en Friesland. Wat het gebied uniek maakt is de onbeschrijflijk mooie natuur. Een vakantie in de omgeving van het Lauwersmeergebied is een cadeau voor al je zintuigen: de geur van zilte zeelucht, het aanzicht van weidse landschappen, het geluid van vogels op trektocht, de smaak van lokale lekkernijen en het gevoel van de zon op je huid. Onbeschrijflijk en uniek!

Lauwersmeergebied
Camping Lauwersoog ligt direct aan het Lauwersmeer.

U vindt hier alle voordelen van een vakantie aan het water:
- Langzaam aflopend zandstrand
- Zeilen
- Zwemmen in schoon water
- Surfen vanaf het strand
- Vissen
- Vogels spotten
- Uitzicht over het meer
- Centraal gelegen jachthaven

Bij camping Lauwersoog vindt u alle ingrediënten om tijdens uw vakantie actief te ontspannen.

Het Lauwersmeergebied ligt op de grens van Groningen en Friesland, aan de Waddenzee. Uit angst voor overstromingen is in 1969 een dam gebouwd. Het landschap dat daaruit voortkwam, is uitgeroepen tot Nationaal Park.

Ontdekkingstocht
Uw vakantie in het Lauwersmeergebied kunt u gerust een kleine ontdekkingstocht noemen. Het maakt niet uit of u wandelt, fietst, vaart of rijdt: na elke bocht ontdek u weer iets nieuws. Prachtige landschappen, zoals graslanden, zandplaten en bossen of mooie dieren, zoals broedvogels, Konikpaarden of vossen. De charmes van het Lauwersmeergebied zullen ook u betoveren.

Waddeneilanden
Dagtocht naar de Waddeneilanden
Vanaf camping Lauwersoog kunt u eenvoudig een dagje naar een van beide Waddeneilanden. Bij helder weer kunt u Schiermonnikoog en Ameland zien liggen. De veerboot naar Schiermonnikoog vertrekt op 3 kilometer van de camping. Vanuit het 20 kilometer verderop gelegen Holwerd vaart de veerboot naar Ameland. Beide overtochten duren 45 minuten.

Schiermonnikoog
U zou het misschien niet verwachten van het kleinste eiland van Nederland, maar Schiermonnikoog heeft het breedste strand van Europa! Toch zult u er weinig zon-, zee, -en strandaanbidders treffen. Schiermonnikoog is vooral voorbehouden aan mensen die het eiland op waarde weten te schatten. Natuurliefhebbers en rustzoekers kunnen hun hart ophalen op Schiermonnikoog.

Ameland
Ook op Ameland krijgt u dat fijne eilandgevoel. Naast rust en ruimte vindt u op Ameland ook de sfeervolle dorpjes Hollum, Ballum, Nes en Buren. Elk plaatsje heeft zijn eigen karakter: de boot komt aan in het levendige Nes, de vuurtoren staat bij Hollum en het Landbouw -en juttersmuseum vindt u in Buren. Aan historie geen gebrek: deze gaat honderden jaren terug en voeren naar de roemruchte jaren van de walvisvaart.

Overtocht
Een bezoek aan Ameland of Schiermonnikoog is een leuke dagtocht voor iedereen! U kunt er op verschillende manieren komen: met de reguliere veerboot of met Water Events Lauwersoog, de rederij van camping Lauwersoog. Met Water Events kunt u comfortabel per rondvaartboot de overtocht maken, of avontuurlijk met een snelle Rib naar Schiermonnikoog varen.

Dokkum
Dagtocht Dokkum
Het Friese Dokkum is een levendige parel in het Lauwersmeergebied. Een bezoek aan deze voormalige handelsstad, Dokkum lag in open verbinding met de Waddenzee, mag niet ontbreken tijdens uw vakantie in het Lauwersmeergebied. Dokkum ligt op 18 kilometer van Camping Lauwersoog.

Waarom vanuit Camping Lauwersoog naar Dokkum
- Één van de Friese Elfsteden
- Ligging aan fiets –en vaarroute
- Centrum van de regio
- Sfeervolle terrassen
- Rijke historie en monumentale panden
- Indoor klimpark Adfunturepark
- Omringt door Bolwerken
- Hoogwaardige horecabedrijven
- Weekmarkt
- Museum over de Moord op Bonifatius

Vogels spotten
Bent u een vogelliefhebber en mag u graag vogels spotten? Ga dan naar het Nationaal Park Lauwersmeer toe om vogels te spotten. Het Nationaal Park Lauwersmeer is namelijk samen met Texel en de Oostvaardersplassen, de vogel hotspot voor vogelliefhebbers. Het Lauwersmeer gebied is zeer beroemd om steltlopers te spotten en de enorme groepen ganzen te bewonderen, die in de winter neerstrijken op het landschap aan het Lauwersmeer. Vogels spotten doet u dus bij het Lauwersmeer. Na een dag vogels spotten kunt u natuurlijk uitrusten in een van onze accommodaties.

Lauwersmeer, het gehele jaar vogels spotten
Het gehele seizoen zijn er diverse soorten vogels te bewonderen bij het Nationaal Park Lauwersmeer. In het voorjaar kunnen soorten als Blauwborst, de Snor, Sprinkhaanzanger, Baardman worden gespot bij het Lauwersmeer. Ook de Grauwe Kiekendief is een zeldzame roofvogel die in de buurt van het Lauwersmeer te spotten is.

In het winterseizoen zijn de Kolgans, Brandgans, Rotgans, Rietgans en de Dwerggans te bewonderen. Voor het spotten van de kleine Zwaan en de Wilde Zwaan is het Nationaal Park Lauwersmeer de beste plek van Nederland om deze vogels te spotten.

Lauwersoog

De Marne is een paradijs voor toeristen die op zoek zijn naar rust, ruimte, schone lucht en natuur. Overdag is hier de stilte nog te horen, ’s nachts is de sterrenhemel te zien.

Hier vindt u geen luidruchtig massatoerisme, maar kunt u in alle rust heerlijk wandelen, fietsen, varen, e.d. Weidse vergezichten worden afgewisseld door schilderachtige dorpjes. Wat kan het leven toch simpel zijn, met de zon in het gezicht en een frisse wind door de haren.

"Maren"
De Marne heeft een uitgestrekt netwerk van wandelpaden, fietspaden en vaar- en kanoroutes. Opvallend zijn de zogeheten "maren": smalle waterwegen die door het landschap kronkelen. Ze zijn prima geschikt voor de recreatievaart en om te kanoën. De vele gemarkeerde wandel-, fiets-, kano-, vaar- en autoroutes verbinden de verschillende dorpen met elkaar.

Overnachtingsmogelijkheden
De Marne heeft een breed aanbod aan campings, hotels, pensions, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, trekkershutten etc. Van eenvoudig en goedkoop tot groot en luxueus.

Bezienswaardigheden
Naast de landelijk bekende hoogtepunten zoals de zeehondencrèche in Pieterburen, het wadloopcentrum en het Lauwersmeergebied kunt u in De Marne ook verschillende onverwachte bezienswaardigheden ontdekken. Bijvoorbeeld de borg Verhildersum in Leens, Abrahams Mosterdmuseum in Eenrum, en de vele kerken, torens, monumentale boerderijen en beschermde dorpsgezichten.